Thursday, September 07, 2006

En titt på lägenheten



Kanske inte världens snyggaste fotomontage men det ger ett litet hum om hur vi bor.

Första dagarna i London


Äntligen!

Känns väldigt väldigt skönt att äntligen har fått komma fram och börjat installra mig. Resan hit påbörjades i tisdags morse med att man fick betala 213 kr för sina tre kilo i övervikt. Jätte kul! Man kanske kan tycka att tre kilo för mycket är fullt överkomligt, speciellt när det är fördelat på två mindre väskor, men tydligen inte. Man kanske inte kan förvänta sig mer av ett sådan bolag som Ryanair. Väl ombort på planet blev jag varnade av mitt resesällskap att hon väldigt lätt somnar ombord på plan. No Shit!. Det var nästan så att jag fick knäppa hennes bälte för att hon hade somnat.

Lägenheten vi möttes av väl framme i Shepardsbush motsvarade alla förväntningar. Vi har till och med en bakgård! (bilder kommer senare) Jag och Maria tog första bästa tåg ut till Ikea för att handla på oss det som saknades. Kändes nästan lite pinsamt att endast vistas utomlandsi ett par timmar innan man var tvungen att besöka Ikea. Vi fick i alla fall ihop två stora Ikea-kassar som vi släpade genom halva London.

Onsdag och torsdag har handlat om att försöka ta i tur med att det praktiska. Telefon, Bank, tunnelbanekort, Annas tunnelbanekort och extra jobb. Helena och Gabor hjälpte mig att ta kontakt med köksmästaren på restaurangen där de jobbar så nu ska jag på lördag provjobba. Ska bli väldigt intressant. Som tack för hjälpen är det jag som står för middagen i kväll. Blir en "japansk-Kinesisk nudelsoppa". Vi var faktiskt i Chinatown i dag och inhandlade ingredienser.

Monday, September 04, 2006

en sista träff



Sista helgen har spenderats med släkt och vänner. En sista fotbollsmatch har det också funnits tid för. Tyvärr gick det väl inte som det kanske hade önskats. Klar förlust med 1-5 i en match som kanske, om beskådare är var på gott humör, kan beskrivas som bättre än Sverige Turkiet i EM 2000. Bilden, som får den stora äran att vara den första som laddas upp i denna blogg, är tagen en kväll vid en kompis sommarstuga. Sjön, Lidsjön, ligger perfekt för att det på sommaren ska bli riktigt fina och vackra solnedgångar.

Väskorna har nu packats. Maxvikten på 20+10 kilo kommer som väntas att utnyttjas till max. Planet lämnar Skavska i morgon bitti klockan tjugo i sju så det blir nog en tidig kväll i kväll. Det gäller att vara något så när utvilda då det verkar som att IKEA kommer få sig ett besök.