Tuesday, October 31, 2006

Och i dag fyller Nena halvtant!!

Stort grattis Flatmate!

Monday, October 30, 2006

Måndag kväll och jag surfar genom min mobil

Faktiskt sant. Var dum nog att gå med på att betala 7,50 i månaden för att ha fri tillgång till internet över 3g nätet i mobilen. Var ganska så meningsllöst till en början men när jag lyckades installera telefonen som ett externt modem i min bärbara så kanske det är värt det tillsist. I alla fall tills vi får riktigt Internet i huset. Det går faktiskt hyfsat snabbt, 115, 2kbit/sek. Helt ok.

Jag installerade en beta version av Microsoft Office 2007 i går. Programmet ser riktigt bra ut ,även om de mer och mer börjar likna den användarvänlighet som finns i Apple. Dock verkar de ändra filformatet igen. Med andra ord blir det mer komplicerat att öppna sina sparade filer i olika versioner av Office. Kan förstå att de kunde göra detta i tidigare versioner, när det inte fanns så många andra program att välja, av ordbehandlingsprogram. Att göra samma sak idag när kunderna redan försvinner för andra lösningar kanske inte är lika smart. Skulle dock inte tro att Microsoft innerst inne bryr sig så mycket om privat kunderna så länge de kan sälja licenslösningar till stora företag. Tror att MS har ca 95% av marknaden för persondatorer i dagsläget.


Men nu över till dagens viktigaste händelse. Idag blev min far 52 år gammal. Grattis!
Jag har gett honom två biljetter till Djurgården-Frölunda efter nyår. Så här i efterhand kanske det inte var speciellt smart eller ekonomiskt. Som Fröunda spelar i dagsläget så kommer det vara betydligare smidigare och billigare att se dem möta NH i Nyköping i kvalserien till våren.